Dvě probdělé noci a 32 hodinové zpoždění letu, takový byl závěr dovolené ve Španělsku modelky a podnikatelky Romany Pavelkové

O zážitky z dovolené ve slunném Španělsku nemá zrzavá modelka a podnikatelka nouzi, jeden ale naprosto přebil ty ostatní - šílené 32 hodinové zpoždění letu domů. “Nejprve jsme z Almeríe měli odletět v neděli ve 22 hodin, tam bylo menší zpoždění, ale s tím už člověk v dnešní době víceméně počítá. Problém nastal, když obsluha při oddělování schodů od letadla poškodila dveře,” začala své vyprávění.

“Všichni jsme museli vystoupit a vzít si zavazadla, jenže v tu chvíli už se letiště v Almerii na noc zavíralo, takže po bezvýsledném čekání na nějaké informace, kdy a jak poletíme, nás začali postupně rozvážet do hotelů. Já jsem se na hotel dostala asi v jednu ráno. V tu dobu jsem se po několika pokusech dovolala na helplinku, kde mi sdělili, že se odletí zřejmě v 9:30, ale tento čas se může kdykoliv změnit. Když jsem se ptala, jak se to dozvíme, zda to bude sms, telefonát, e-mail nebo na recepci hotelu, bylo mi řečeno, že neví, ale že mě budou nějak kontaktovat. Logicky jsem celou noc neusnula a čekala, co se bude dít,” pokračuje. Podle Romany prý byl nejvíce frustrující fakt, že jim nikdo nebyl schopen podat jakékoliv informace, zda a kdy se odletí, nebo jak se situace s opravou či náhradním letem vyvíjí. “Žádné nové informace jsem se nedočkala až do 11:30, to mi personál hotelu podstrčil pod dvěřmi dopis, že se mám sbalit a opustit pokoj a ve 14 hodin bude odvoz na letiště. Pak jsme čekali na letišti celý den až do noci, kdy nám oznámili, že nás odvezou autobusem do 3 hodiny vzdálené Malagy. Odtamtud ale letělo menší letadlo, takže nemohli odletět všichni cestující. My jsme naštěstí s Maxíkem nastoupili a domů jsme dorazili po víc než 32 hodinách hrůzy,” říká.

Tisková mluvčí letecké společnosti se Romaně i dalším cestujícím skrze média sice omluvila, ale Pavelková se prý na další cestu letadlem vydá až za hodně dlouho. “Na první dovolené v Turecku, kdy byly problémy na pražském letišti s odbavováním kufrů, jsme se problémům vyhnuli. Teď jsme si to snad vybrali na spoustu let dopředu. Jsem ale ráda, že další cesta už mě čeká jenom autem s kamarádkami do Pece pod Sněžkou a s přítelem Milanem Štědrou na golf a wellness do Rakouska,” zakončuje se smíchem.