Proč se akné v létě horší a jak se pupínků zbavit?

Ačkoli přináší teplé měsíce spoustu radostí – včetně krásného počasí, cestování, koupání v přírodě a řady venkovních aktivit – ne každý si je může užít naplno. Mnoho lidí trápí v létě zhoršení akné, a to nejen v obličeji, ale i na dalších částech těla, které jsou v plavkách nebo šatech všem na očích.

Za všechno přitom mohou hlavně zvýšené teploty, vlhkost a intenzivnější pocení. V důsledku těchto přirozených letních faktorů může dojít k většímu ucpávání pórů a následnému vzniku pupínků. Jak se s těmito neduhy vypořádat a zajistit, aby vaše tvář i tělo zůstalo bez poskvrnky?

Tvář jako ze škatulky

Pro pleť mohou být prázdniny opravdu náročné. Nejen zvýšené pocení, ale i kontakt s opalovacími krémy mohou mít za následek ucpávání pórů. Pokud už tak trpíte na mastnější pleť, problém je rychle na světě. Protože je nezbytné odstranit přebytečný kožní maz, stává se klíčovou součástí každodenní skincare rutiny důsledné čištění, které mohou výrazně usnadnit produkty od švédské značky FOREO.

Zatímco zařízení KIWI™ pomůže jemně a efektivně uvolnit ucpané póry, sonický přístroj LUNA 4 go pokožku dokonale vyčistí. Díky svým kompaktním rozměrům se navíc lehce vejde do cestovní tašky, takže pomůže pleť udržovat ve skvělém stavu i na dovolené, kde máme často tendenci péči zanedbávat. Pleťová maska KIWI™ je ideální pro boj s černými tečkami a lze ji používat i preventivně.

Zařízení pro čištění pórů KIWI™, 3 390 Kč / Čisticí sonický přístroj LUNA 4 Go, 3 190 Kč, vše FOREO

Bez studu do plavek

Stejně jako na tváři, i na těle může zvýšené pocení způsobit ucpávání pórů a následný vznik akné, a to zejména na zádech a hýždích. Pupínky na těchto místech, často označované jako „backne“ a „butt acne“, jsou obzvlášť nepříjemné kvůli neustálému kontaktu s oblečením, které může podráždění a záněty ještě víc zhoršovat. Efektivní péče začíná v tomto případě pravidelnou exfoliací pokožky, a to ideálně s přírodními kosmetickými produkty. Tělový peeling Arganové tajemství od značky Kneipp obsahuje krystalky cukru, a navíc i nekomedogenní arganový olej, jenž neucpává póry a podporuje hojení pokožky. Podobný efekt zaručuje pravidelné používání masážního přístroje FOREO LUNA 4 Body, jenž (stejně jako mechanický peeling) odstraňuje odumřelé kožní buňky, uvolňuje póry a umožňuje pokožce volně dýchat.

  Masážní přístroj na tělo LUNA 4 Body, 3 690 Kč, FOREO / Tělový peeling Arganové tajemství, 200 ml, 299 Kč, Kneipp

Po exfoliaci neusínejte na vavřínech, je čas na další péči! Přestože se peelingem zbavíte odumřelých kožních buněk, myslete na čištění pokožky, které je v teplých, zpocených dnech potřeba důsledně dodržovat. Sprchové gely od značky Kneipp vaše tělo nejen důkladně čistí, ale díky přírodním ingrediencím také vyživují. Další dávku hydratace pak dodají tělové krémy a olejíčky s účinnými složkami, jež podporují regeneraci pokožky a udržují ji dokonale jemnou, hebkou a bez pupínků.

 

Sprchový gel Summer flirt, 200 ml, 99 Kč / BIO tělový olej, 100 ml, 269 Kč / Tělové mléko Goodbye Stress, 200 ml, 189 Kč, vše Kneipp